Dit ben ik

Mijn naam is Lysande Schrieken-Wijnker. Ik ben getrouwd en ben moeder van 4 dochters! 


Ik ben altijd gek geweest op baby’s en kinderen. Wij mochten op zeer jonge leeftijd ouders worden. Na de geboorte van onze eerste dochter heb ik de opleiding pedagogisch medewerker gedaan en heb ik met veel plezier op de buitenschoolse opvang gewerkt. Na ongeveer 8 jaar werd het tijd voor iets anders. Ik heb een half jaar op kantoor gewerkt maar algauw werd het duidelijk dat een kantoorbaan toch niet bij mij past.


Ik heb de zwangerschappen, bevallingen en kraamweken als één van de meest bijzondere momenten in mijn leven ervaren. Het leek mij dan ook ontzettend mooi om mensen te begeleiden, steunen, verwennen en te voorzien van professioneel advies in deze voor hen zo bijzondere periode. 


In 2017 pakte ik de kans om me om te scholen en ben ik de opleiding Verzorgende IG Kraamzorg gaan volgen, met als doel zelfstandig kraamverzorgende te worden. 
Ik heb met heel veel plezier de opleiding en stage gevolgd en heb afgelopen maart 2019 de opleiding afgerond. Daarna ben ik werkzaam gebleven bij het kraambureau waar ik de stage heb gelopen. 


Naast mijn eigen ervaringen en ervaringen heel dicht om mij heen, heb ik ook al veel ervaring mogen opdoen bij veel verschillende gezinnen en kan ik jullie inmiddels voorzien van professioneel advies!

Naast dat ik ben afgestudeerd als Verzorgende IG Kraamzorg ben ik KCKZ (kenniscentrum kraamzorg) geregistreerd. Dit zorgt ervoor dat ik gegarandeerd voldoende scholingen volg om mijn kennis te vergroten en op peil te houden.


Per 1 januari 2020 ben ik gestart als zelfstandig 

kraamverzorgende. 

Ik heb me aangesloten bij de groep Regiokraamverzorging. Dit is een groep enthousiaste en zelfstandig werkende kraamverzorgenden in de regio Noord-Holland. 

In geval van nood, ziekte en vakantie staan wij back-up voor elkaar! Ook kunnen we altijd bij elkaar terecht voor extra tips en trucs. Daarnaast volgen we ook gezamenlijk scholingen en hebben we zo nu en dan teamoverleg.